Outdoor aktivetilerinde güvenlik önerileri: Evlere kapanmak yerine açık havayı seven çoğu kişi vakitlerini outdoor aktiviteleri yaparak değerlendirmeyi seçiyor. Çünkü böylesi hem daha sağlıklı hem de çok eğlenceli. Ama bu aktiviteler doğada yapıldığından bazı tehlikeleri de içinde barındırıyor. Kamp ve dağcılık gibi outdoor maceralarındaki talihsizliklerden kaçınmanın en etkili yolu yeterince hazırlıklı olmaktır. Bölge, hava durumu, arazi, vücudunuzun sınırlamaları bilmek ve biraz da sağduyu bilgisi, güvenli, eğlenceli ve keyifli bir yolculuk sağlamanıza yardımcı olabilir.
Outdoor Aktivetilerinde Güvenlik Önerileri
- Arkadaş grubunuzla seyahat edin Acil bir durumda tek başınıza olmak istemezsiniz. Uzak bir bölgeye girecekseniz, grubunuz en az dört kişiden oluşmalıdır. Biri yaralanırsa, ikisi yardım için giderken diğer kişi yaralının yanında kalabilir. Bilmediğiniz bir alana gidecekseniz, mümkünse o bölgeyi bilen birini yanınıza alın ya da en azından bilenlerle yola çıkmadan önce konuşun. Bir alan kapalıysa oraya gitmeyin.
- İyi fiziksel durumda olun Yürürken rahat bir tempo ayarlayın. Grubun yürüyüş temposu, grubun en zayıf üyesine göre tasarlanmalıdır. Herhangi bir tıbbi durumunuz varsa planlarınızı sağlık uzmanıyla görüşün ve ayrılmadan önce onay alın. Kamp veya yürüyüş maceranız için ihtiyacınız olan becerilere sahip olduğunuzdan emin olun. Pusulayı nasıl okuyacağınızı, geçici bir sığınak kurmayı veya ilk yardım yapmayı bilmeniz gerekebilir. Becerilerinizi önceden uygulayın. Yolculuğunuz yorucu olacaksa, yola çıkmadan önce fiziksel olarak iyi durumda olun. Yüksek irtifalara tırmanmayı veya seyahat etmeyi planlıyorsanız, irtifaya uygun bir şekilde uyum sağlamak için planlar yapın.
- Bastığınız yere dikkat edin Kayalıkların yanında yürürken ayak bastığınız yeri düşünün. Ağaçlar ve çalılar sizi tutmak için her zaman güvenilmez. İyi zemine sahip gelişmiş patikalarda veya kuru, sağlam kayalık alanlarda kalın
- Uygun kıyafet seçimi yapın Parkur koşullarına ve mevsime uygun giysiler giyin.
- Outdoor malzeme ve ekipmanlarını kontrol edin Ekipmanınızı iyi çalışır durumda tutun. Kamp ve yürüyüş macerasına başlamadan önce ekipmanlarınızı kontrol ediniz.
- Hava durumunu takip edin Mevcut ve tahmini hava koşullarını takip edin. Yaklaşan fırtınaların veya değişen hava koşullarının işaretlerini bilin. Şimşekli fırtınalar sırasında çıplak sırt tepelerinden, açıkta kalan yerlerden, yalnız ağaçlardan, akarsulardan ve kayalardan kaçının. Daha düşük bir yükseklikte yoğun ormanlık bir alanda barınak bulun.
- Temel ilk yardımı öğrenin Yaralanmaları ve hastalıkları nasıl tanımlayacağınızı ve tedavi edeceğinizi bilirseniz iyi olur. Yanınızda bir ilk yardım çantası taşıyın. Sıcak bitkinliği, sıcak çarpması, hipotermi ve dehidrasyon semptomlarını nasıl tanımlayacağınızı ve bunları nasıl tedavi edeceğinizi öğrenin.
- Hava kararmadan kampınızı kurun Karanlık basmadan çadırınızı kurmuş olun. Hava karardıktan sonra düşmelerden kaynaklanan birçok kazaya neden olabilir bu nedenle yalnızca gün ışığında seyahat edin. Kampı uçurumların kenarından oldukça uzağa kurun ve gün ışığında araziyi öğrenin. Hava karardıktan sonra kamptan ayrılmanız gerekiyorsa gün ışığında gördüğünüz alanlarda kalın. Bir arkadaşınızla gidin ve her zaman iyi bir el feneri kullanın.
- Kaygan alanlara dikkat Kaygan alanlar için dikkatli olun, düşmemek için acele ve hızlı hareket etmeyin. Alçaktan sarkan dallar ve değişken araziler, koşmayı güvensiz hale getirir ve yapraklar altındaki kaygan alanları gizleyebilir.
- Uçurum kenarında alkol kullanmayın. İçiyorsanız, uçurumlardan uzak durun. Yargılama, çeviklik ve denge, alkol tüketimiyle azalır. (Alkol ve içki Sağlığa zararlıdır.)
- Doğal suları dikkatli için Akarsu ne kadar temiz ve saf görünürse görünsün dikkatli olun. Su kaynakları rahatsızlığa ve ciddi hastalıklara neden olabilecek parazitler ve mikroorganizmalar içerebilir. Suyu arıtarak için.