11 Aralık 2023
No menu items!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KOU Racing Takımı

KOU Racing Takımı, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği'nin üniversiteler arasında 20 yılı aşkın bir süredir düzenlediği Formula SAE yarışına katılmak için destekleri toplamaya başladı.

KOU Racing Takımı, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği’nin üniversiteler arasında 20 yılı aşkın bir süredir düzenlediği Formula SAE yarışına katılmak için destekleri toplamaya başladı.

Takım, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde kurulan 40 kişilik bir ekipten oluşuyor. Geleceğin mühendisleri olarak uluslararası arenalarda ve yurt içi yarışmalarda okullarını temsil etmek için Formula tipi elektrikli bir yarış aracı tasarlıyorlar. Tasarlanan aracın teorik kısımlarının sonuna gelen ekip, montaj aşamasına geçti.

Bu konuda araçlarını somut hale getirebilmenin ilk adımını Pirelli’nin lastik desteği ile atmış bulunuyorlar.

Burada ilerleyebilmek ve teorik bilgileri pratiğe dökmek için sektörde üretimsel ve kurumsal olarak kalitesini kanıtlamış, projemize katkıda bulunmak isteyen firmaların desteğine ihtiyaçları var. Ekibe verilecek maddi, mühendislik veya parça gibi her türlü destek onları hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak ve ve sizleri de başarılarına ortak edecektir.

Dinamik ve statik yeterlilikleri en iyi şekilde karşılayacak araçlar üretirken, elektrikli araç konseptinde yenilikçi çalışmalara imza atacak bir nesil yetiştirmek için desteklenmeleri en büyük katkı olacaktır.

KOU Racing Takımı
KOU Racing Takımı
KOU Racing Takımı
KOU Racing Takımı

 

Formula Student

İlk olarak 1981 yılında Otomotiv Mühendisleri Derneği (SAE) Tarafından düzenlenen uluslararası bir mühendislik tasarım yarışmasıdır.

Katılan tüm öğrenciler, katı bir son teslim tarihine uymak zorunda kalırken teknik analiz, mühendislik tasarımı ve üretim becerilerini sergileme şansı yakalar. Takım çalışması, zaman yönetimi, proje yönetimi, bütçeleme ve sunum yapmada tüm yıl boyunca deneyim kazanırlar. Bu onlara, potansiyel işverenlerin aradıkları beceriler konusunda deneyim kazandıracak ve onları mühendislik alanında kariyer için hazırlayacaktır.

1981’deki açılış yarışmasından bu yana, Formula Student yarışmaları 20’den fazla farklı ülkeden ve 600’den fazla üniversiteden katılımcılarla uluslararası bir yarışmaya dönüşmüştür.

Yarış Kategorileri

  • İvmelenme Asfalt üzerinde düz bir çizgide hızlanmanın değerlendirilmesidir. Parkur uzunluğu 75 metredir, genişliği 4.9 metredir. Takımlar 2 pilot bulundurur. Her pilot 2 tur atmakla beraber her takım 4 defa tur atar.
  • Skid Pad Aracın yol tutuşunu ve viraj alma kabiliyetini ölçmek için “8” şeklindeki pistte gerçekleştirilen etaptır. İç çember yarıçapı ile dış çember yarıçapının farkı 3 metredir yani pilotlar 3 metre genişliğindeki pistte etabı tamamlarlar.
  • Autocross Autocross etabı, dar bir yolda aracın manevra kabiliyetini ve yol tutuşunu değerlendirmek için yapılır. Ortalama hız  40km/s – 48km/s arasında olmalıdır. Her koşunun uzunluğu yaklaşık 800 metre olmalıdır. Takımlar 2 pilot bulundurur. Her pilot 2 tur atmakla beraber her takım 4 defa tur atar.
  • Dayanıklılık Aracın genel performansını değerlendirir; dayanıklılığı ve güvenilirliği test eder. Her takım, dayanıklılık etabını bir kez deneyebilir. Pistte aynı anda birden fazla araç olabilir. Wheel to Wheel yarışı yasaktır. Pist uzunluğu 22 kilometredir ve iki bölümden oluşur. İlk 11 kilometre sonunda pilot değişimi yapılarak devam edilir. Yarış esnasında araç geçişlerinin az olması amacıyla benzer hızlardaki araçlar eş zamanlı yarıştırılır.
  • Verimlilik Etap, dayanıklılık etkinliğini tamamlamak için kullanılan enerjiyi değerlendirir. Verimlilik, kullanılan enerjiyi ve dayanıklılık rotasındaki tur süresinin, olayın uzunluğu boyunca ortalaması alınan bir metriğe dayanır.
Hedefler
  • Yarışmadan totalde 750/1000 puan almak
  • Özgün tasarımımız ile ön plana çıkmak
  • Geliştirilmeye müsait bir araç ortaya çıkarmak
  • Milli başarı sağlayarak ülkemizde örnek bir takım olmak
  • Gelecek projelerimizde bütçe problemi yaşanmaması için, bir sponsorluk ağı oluşturmak

Neden Destek Olmalısınız?

  • En önemli nedenlerden birisi aracın elektrikli olmasıdır. Türkiye’deki sayılı elektrikli araç projelerinden birine destek olarak diğer sponsor markalardan bir adım önde olabilirsiniz.
  • Birçok dünya markasının sponsorluk yaptığı uluslararası bir platformda yarışacak. Böylece şirket isminizi prestijli bir etkinlikte duyurmuş olacaksınız.
  • Yenilikçi bir görüşe sahipler ve geliştirilebilir bir araç Her sene katman katman iyileşen bir projeye katkıda bulunarak geleceğe yönelik yatırım yapmış olursunuz.
  • Gelecek vaadeden bir üniversite projesine destekte bulunmuş olursunuz.
  • Diğer takımlara ilham olacak bir projenin destekçisi olacaksınız.
  • Temelleri sağlam bir takım oldukları için ilerleyen yıllarda başka projeler için devamlılık sağlayacaklar.

Elektrikli Scooter Karbon Salınımını Azaltır mı?

 

İLGİLİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

SON EKLENENLER

Recent Comments