Kamp İçin Güvenlik İpuçları , Eğlenceli ve keyifli bir kamp deneyimi için güvenliğinizi sağlamayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Kampta güvenliğinizi sağlayabilmeniz için ipuçlarını sizin için derledik.
- Acil durumları karşı temel ilk yardımı öğrenin. Ciddi yaralanmaları tanımak, tıbbi yardım gelene kadar bir mağdurla ilgilenmenizi sağlayacaktır.
- Bir ilk yardım çantası hazırlayın. Kesik ve sıyrıklar için antiseptik, cımbız ve ağrı kesici gibi malzemelerin yanı sıra arı sokması, alerjik reaksiyon, güneş çarpması gibi durumlar için hazırlayacağınız bir kit çok işinie yarayabilir.
- Gitmeden önce hava durumunu öğrenin. Kamp alanına geldiğinizde, değişiklikler için gökyüzünü izleyin.
- Sert havalarda, hava normale dönene kadar kalabileceğiniz bir sığınak bulun.
- Uyku tulumlarını ve önemli eşyaları her zaman kuru tutun.
- Kamp kurulumuna erken başlayın. Zaman planlamanızı, kamp alanını kontrol edebileceğiniz yeterli gün ışığı olacak şekilde yapmaya çalışın.
-
Muhtemel tehlikeleri kontrol edin. Cam, keskin nesneler, dallar, büyük karınca yatakları, zehirli sarmaşık, arılar ve tehlikeli arazi şartlarına karşılık kamp alanınızı iyice kontrol ettiğinizden emin olun.
- Kamp alanınızın dış hatlarını da inceleyin, su basabilecek veya aşırı derecede çamurlu olabilecek alanlara karşı dikkatli olun.
- Ekipmanlarınızı kurmak için yeterli alana sahip düz bir bölge arayın. Hakim rüzgarların olduğu tarafta bulunan ağaçların ve çalıların bulunduğu bir alan güçlü ve beklenmedik rüzgarları engellemeye yardımcı olabilir.
-
Kamp alanında yakacağınız ateşten çıkan kıvılcım, alev ve ısı nedeniyle tutuşmayı önlemek için ateşinizi ve yakıt yakan cihazlarınızı çadırdan yeterince uzaklaştırdığınıza emin olun.
- Çadırın içinde asla ateş yakmayın. Çadırınızın alev geciktirici kumaştan yapıldığından emin olun.
- Kamp ateşinizi sürekli takip edin. Yanal veya dikey olarak yayılmayan bir ateş alanınız olduğundan emin olun. Ateşinizin üzerine bir ızgara veya taş yüzey ekleyin.
- Ateşi söndürürken, tüm közlerin, kömürlerin ve dalların ıslak olduğundan emin olarak suyla söndürün. Bir yığının derinliklerinde kalan közlerin daha sonra yeniden alevlenme eğiliminde olduğunu unutmayın.
- İçeri girerken veya çıkarken girişi hızlı bir şekilde kapatarak böcekleri çadırınızdan uzak tutun.
- Propan sobası kullanırken dikkatli olun. Soba ve propan silindiri ile birlikte gelen talimatları okuyun. Soba yanarken asla gözetimsiz bırakmayın.
- Böceklere dikkat edin. Eşekarısı ve sarı arı türleri kamp alanında önemli bir sorundur. Açık renkli giysiler, parfüm ve kolonyanın böcekleri çekebileceğini unutmayın. Bir böcek yaklaşırsa, hızlı ve ani el kol hareketleri yapmak yerine hafif itme hareketleri yapmaya çalışın.
-
Doğal ortamlarda yaban hayvanlara ile karşılaşma ihtimaline karşı dikkatli olun. Hayvanları kamp alanınızdan uzak tutmak için kamp alanınızı temiz tutmaya çalışın, açıkta yiyecek, çöp, pişirme ve/veya mutfak eşyaları bırakmayın. Ayıların ve diğer tüm vahşi hayvanların potansiyel olarak tehlikeli ve tahmin edilemez olduğunu unutmayın. Örneğin bir ayıyı beslemeyin veya ona yaklaşmayın. Geceleri bir el feneri kullanın. Birçok hayvan geceleri beslendiğinden el fenerinin kullanılması onları uyararak uzaklaştıracaktır.
- Zehirli bitkilere dikkat edin. Mümkünse bölgede yaygın olan tehlikeli bitkiler hakkında bilgi edinin. Zehirli bir bitki ile temas ederseniz, etkilenen bölgeyi hemen suyla yıkayın ve kalamin gibi yatıştırıcı bir losyon uygulayın.
- Hijyen kurallarına uyun. Grubunuzdakilerin hasta olmasını önlemek için özellikle tuvaleti kullandıktan sonra ve yiyeceklere, yemek veya pişirme eşyalarına dokunmadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun.
- Çöpleri uygun bir şekilde atın, çöplerinizin doğayı kirletmesine izin vermeyin. Uygun çöp kutularını ve varsa geri dönüşüm kutularını kullanın.
- Milli Park sınırları içinde semaver, mangal vb. ateşli piknik yapmanın yasak olduğunu unutmayın.
Kamp İçin Güvenlik İpuçları.